Sita Vermeulen noemt reünie K-otic 'iets eenmaligs'

De reünie van K-otic zaterdag in de Heineken Music Hall is eenmalig. "De bedoeling is dat we nog eenmalig gaan knallen en daarna gaat ieder weer zijn eigen weg. Maar wie weet, we staan open voor goede ideeën", aldus zangeres Sita Vermeulen.

K-otic ontstond in 2001 uit het televisieprogramma Starmaker. De zevenkoppige popgroep scoorde hits als Damn I Think I Love You en I Surrender. Het debuutalbum Bulletproof werd met meer dan 250.000 verkochte exemplaren het best verkochte album van 2001.

De groep ging in 2003 uit elkaar, maar de leden bleven elkaar zien en kregen het begin dit jaar met crowdfunding voor elkaar hun droom te verwezenlijken. Ze haalden ruim 58.000 euro op om eenmalig terug te keren in de HMH voor een weerzien met hun fans.

Uitverkochte concerten

K-otic was vijftien jaar geleden de eerste groep die de Amsterdamse concertzaal opende met twee uitverkochte concerten. Vermeulen: "De cirkel is straks rond. K-otic is begonnen in de HMH en daar gaan we vijftien jaar later nu ook afsluiten."

Vermeulen herinnert zich K-otic vooral als hype. "Ineens waren we beroemd. We werden geleefd. We genieten nu veel bewuster. We genieten ervan het succes te kunnen herbeleven. We gaan terug in de tijd. De hits van toen komen nogmaals voorbij met beelden van oude clips."

'Uit de kast'

Vermeulen verwacht zaterdagavond fans van destijds te zien, maar ook fans die na vijftien jaar pas durven toe te geven dat ze meezongen met de gelikte popliedjes. "Na vijftien jaar mag je onze liedjes okee vinden. Steeds meer mensen komen uit de kast en geven aan dat ze óók fan waren."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie