Waylon hekelt druk rond uitbrengen van singles

​​Waylon houdt niet van de druk die hij ervaart bij het uitbrengen van singles. Hij zou graag zien dat wanneer hij een nieuw album uitbrengt, mensen zelf kunnen kiezen welke nummers ze leuk vinden.

De zanger bracht vorige maand onaangekondigd zijn album Seeds uit. In het radioprogramma Ekdom In De Ochtend vertelt de 36-jarige zanger dat hij de manier van muziek uitbrengen graag anders zou willen zien.

"We moeten daar allemaal een klein beetje verandering in brengen, vind ik. Dat gepush altijd op zo'n single. Dat maakt het voor een artiest ook helemaal niet meer leuk om een plaat te maken", aldus Waylon. Je bent alleen maar aan het denken: het moet op de radio, het moet hip. Hou op."

De zanger, die eigenlijk Willem Bijkerk heet, was niet direct enthousiast toen het idee voor Seeds werd geopperd. Waylon kreeg juist "afzetdrang" van het voorstel. "Dan denk ik: nee, dat moeten we niet doen. Dan wordt het weer zo'n plaatje dat geplugd moet worden en dan zit ik hier weer om een plaatje te verkopen. En dat vindt iedereen fijn in deze kamer, behalve ikzelf."

Toch ging de zanger uiteindelijk akkoord, op voorwaarde dat hij geen eindeloze promotietour moest doen. "Laat het maar gewoon gebeuren", stelt Waylon.

Categorie

De zanger erkent dat Seeds als project een soort van tussendoortje is. Momenteel is hij namelijk bezig aan een nieuw album. Dat komt naar schatting volgend jaar uit.

Welke muziekstijl dat gaat worden, weet de zanger nog niet. Hij geeft aan zichzelf niet in een bepaalde categorie te willen plaatsen. "Dan moet ik me zo ontzettend bezig houden met dingen waarmee ik mezelf helemaal niet bezig wil houden."

Waylon wil zich vooral focussen op muziek maken. "Anders moet je denken over imago: en die kleding moet je aan en je moet met die merken in zee. Hou op."

Op het album Seeds staan acht nummers, waarvan hij een aantal de afgelopen maanden ten gehore bracht in RTL Late Night. Daar bouwde hij met verschillende muziekgenres aan de muzikale stamboom van de popmuziek.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie