Frans Bauer maakt alleen nog maar muziek voor zijn fans

Frans Bauer wil bij het muziek maken er geen rekening meer mee houden of zijn muziek wel of niet gedraaid zal worden op de radio. "Ik maak alleen nog maar muziek voor mijn fans."

"Ik ben 43 jaar, heb op elke plek mogen optreden en bijna vijftig platina platen ontvangen, maar toch hoor ik mijn muziek nooit op 538, 100 procent NL of 3FM. Je mag één keer over je singeltje komen praten, en daar ben ik dan ook oprecht dankbaar voor, maar daarna zwijgen die zenders je weer dood", aldus Bauer in gesprek met Nieuwe Revu.

De zanger zegt dat hij door al die jaren genegeerd te worden door radiozenders aan zichzelf ging twijfelen. "Zou het niet aan mij liggen en moet ik een andere invalshoek zoeken?"

Uit die tijd komt zijn nummer Skippybal, die hij had gemaakt als een soort gimmick. "Waar mensen bewust een mening over zouden hebben, positief of negatief. Dat was simpelweg de domme, achterliggende gedachte."

Zijn inmiddels overleden vader wees hem erop dat dergelijke nummers toch niet echt bij Bauer pasten. Het bericht dat zijn vader ziek en uitbehandeld was, was een keermoment. "Met dat in het achterhoofd zat ik tweeënhalf jaar geleden thuis op de piano te pielen met de akkoorden van mijn nummer Een Beetje Verliefd. Pa zat op de bank en merkte terloops op: 'Frans, dit is veel mooier dan Skippybal.' Dat was voor mij het sleutelmoment waarop ik dacht: ja, inderdaad. Waar ben ik nu eigenlijk mee bezig?".

Lees meer over:
Tip de redactie