Adele en Beyoncé zijn genomineerd voor meerdere Grammy Awards. De belangrijke muziekprijzen worden in februari uitgereikt.

Zowel Adele als Beyoncé maken kans op de prijzen voor Album Of The Year en Record Of The Year. Adele won eerder al tien Grammy's, waarvan zes in 2012. Beyoncé wist eerder twintig prijzen mee naar huis te nemen.

Daarnaast is Beyoncé ook nog genomineerd voor Best Music Video en Best Urban Contemporary Album. Adele maakt nog kans op de prijzen voor beste pop vocal album en beste pop solo optreden.

Drake, Rihanna en Kanye West hebben allen acht nominaties. Chance The Rapper volgt met zeven nominaties.

Album van het jaar

Adele (25), Beyoncé (Lemonade), Justin Bieber (Purpose), Drake (Views) en Sturgill Simpson (A Sailor's Guide To Earth) maken kans op de prijs voor album van het jaar.

Naast Beyoncé (Formation) en Adele (Hello) maken Mike Posner (I Took A Pill In Ibiza), Justin Bieber (Love Yourself) en Lukas Graham (7 Years) kans op de Grammy voor liedje van het jaar.

Voor opname van het jaar maken Adele (Hello), Beyoncé (Formation), Lukas Graham (7 Years), Rihanna en Drake (Work) en Twenty One Pilots (Stressed Out) kans.

Dinsdag maakte zangeres Meghan Trainor (22) de namen van de artiesten bekend in het televisieprogramma CBS This Morning. Trainor won vorig jaar de prijs voor beste nieuwe artiest. Voor beste nieuwe artiest zijn dit jaar Kelsea Ballerini, The Chainsmokers, Chance The Rapper, Maren Morrison en Anderson .Paak genomineerd.

David Bowie

De in januari overleden zanger David Bowie is postuum voor meerdere categorieën genomineerd. Zijn album Blackstar maakt kans in de Grammy's voor Best Rock Performance, Best Rock Song, Best Alternative Music Album, Best Recording Package en Best Engineered Album, Non-Classical.

In 2006 kreeg Bowie al een Grammy Oeuvreprijs.

Taylor Swift

In totaal worden prijzen uitgereikt in 84 categorieën. Vorig jaar waren Taylor Swift en Kendrick Lamar de grote winnaars bij de awardshow. Ook het Nederlandse Metropole Orkest won een award.

De verwachting was al dat Adele genomineerd zou worden in verschillende categorieën. Haar album 25 was te laat voor de deadline van de Grammy's in 2016, en doet daarom mee voor de awards in 2017.

James Corden presenteert de uitreiking. De 59e Grammy's worden op 12 februari 2017 uitgereikt in Los Angeles. De show wordt live uitgezonden door CBS.

Wijzigingen

Er zijn dit jaar een aantal wijzigingen aangebracht in de regels om genomineerd te worden. Zo mogen platen die uitsluitend via streamingdiensten zijn uitgebracht nu ook worden genomineerd. Voorheen moest een album of liedje ook fysiek of als download beschikbaar zijn.

Ook mogen muzikanten die zijn genomineerd in de categorie Beste Nieuwe Artiest al een album hebben uitgebracht; voorheen was dit niet toegestaan. Wel moet een artiest al vijf nummers of een album hebben uitgebracht.