Deze week neemt hiphop de podia van Nederland over. Zo staan Rico & Sticks en Typhoon in de Ziggo Dome, strijkt Schoolboy Q neer in Utrecht en laat De La Soul van zich horen in Paradiso. Maar ook soulzangeres Selah Sue, Ash en SKIP&DIE staan op de planken.

In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Rico & Sticks / Typhoon

9 december, Ziggo Dome, Amsterdam - koop hier je kaarten

Een viering van de Nederlandstalige hiphop op dit formaat komt maar weinig voor. De hiphopformatie Rico & Sticks staat deze week samen met Typhoon op het podium van de Ziggo Dome in Amsterdam om Nederland eens goed te laten springen.

Meer informatie concerten Rico & Sticks

Venice
6 december, Grote Kerk, Leeuwarden - koop hier je kaarten
7 december, De Grote Kerk Apeldoorn, Apeldoorn - koop hier je kaarten
10 december, Stevenskerk, Nijmegen - koop hier je kaarten
11 december, Roepaen, Ottersum - koop hier je kaarten

Dit jaar wil je iets eerder naar de kerk dan rond de kerstdagen. De Amerikaanse band Venice is deze week namelijk in Nederland voor een speciale kerstshow die ze exclusief in kerken door het land laten horen. Een bijzondere avond gegarandeerd. 

Meer informatie concerten Venice

Schoolboy Q

9 december, TivoliVredenburg, Utrecht - koop hier je kaarten

De Amerikaanse rapper Schoolboy Q geeft hiphopliefhebbers precies wat ze nodig hebben: rauwe, rechtstreeks-van-de-straat-teksten, beïnvloed door helden als Nas en The Notorious B.I.G. Deze week staat de westcoastrapper met het nieuwe album Blank Face in Utrecht op podium van TivoliVredenburg.

Meer informatie concerten SchoolboyQ

Milow

6 december, TivoliVredenburg, Utrecht - koop hier je kaarten
16 december, Doornroosje, Nijmegen - koop hier je kaarten

De Belgische singer-songwriter Milow brak in 2006 uit met de superhit You Don’t Know. Na onder andere vijf keer op de festivalweide op Rock Werchter te hebben gespeeld werd het tijd om terug te gaan naar de basis. Deze week staat hij volledig solo op het podium met een overwegend akoestische set.

Meer informatie concerten Milow

Ash

8 december, Paradiso Noord, Amsterdam - koop hier je kaarten

De Noord-Ierse indierockband Ash rond zanger/gitarist Tim Wheeler viert het twintigjarig bestaan van het album 1977 (uit 1996) met een tour langs de Europese podia. Reden genoeg om dit album integraal ten gehore te brengen. Deze week komt Ash langs in Paradiso Noord te Amsterdam.

Meer informatie concerten Ash

Skip & Die

8 december, Paard van Troje, Den Haag - koop hier je kaarten
9 december, Paradiso, Amsterdam - koop hier je kaarten
10 december, Vera, Groningen - koop hier je kaarten
15 december, EKKO, Utrecht - koop hier je kaarten
16 december, Luxor Live, Arnhem - koop hier je kaarten
17 december, Nieuwe Nor, Heerlen - koop hier je kaarten

Live optredens van de Nederlands/Zuid-Afrikaanse band SKIP&DIE zitten altijd vol vernieuwende muziek en onuitputtelijke energie. Met het extravagante uiterlijk van frontvrouw Cata.Pirata en de futuristic tropical beats kun je niks anders dan net zo energiek de avond wegdansen als SKIP&DIE.

Meer informatie concerten Skip & Die

De La Soul

5 december, Paradiso, Amsterdam - koop hier je kaarten

Het succesvolle hiphoptrio De La Soul scoorde in de jaren negentig grote hits als Me Myself And I, Say No Go en Ring Ring Ring (Ha, Ha, Hey!), vol melodieuze hippiehop en Afro-centrische teksten. Deze week komt de groep weer terug op de planken van Paradiso voor een show als vanouds.

Meer informatie concerten De La Soul

Selah Sue

4 december, De Oosterpoort, Groningen - koop hier je kaarten
7 december, TivoliVredenburg, Utrecht - koop hier je kaarten
8 december, TivoliVredenburg, Utrecht - koop hier je kaarten
9 december, 013, Tilburg - Uitverkocht
13 december, Paradiso, Amsterdam - Uitverkocht
14 december, Melkweg, Amsterdam - koop hier je kaarten

Selah Sue brak in 2010 uit met het nummer Raggamuffin en is daarna niet meer verdwenen van de Nederlandse podia. Vorig jaar bracht de zangeres nog het album Reason uit waarmee ze bewijst allang net meer dat meisje met een gitaar te zijn. De soul- en popdiva is deze week overal door Nederland te vinden.

Meer informatie concerten Selah Sue 

Gallant

6 december, Melkweg, Amsterdam - koop hier je kaarten

Future Soul zanger Christopher Gallant is hard op weg een grote naam te worden in de muziekindustrie. Met debuutalbum Ology op zak en een tour als support van Sufjan Stevens is deze artiest klaar voor het grote werk. Deze week exclusief te vinden in de Melkweg!

Meer informatie concerten Gallant

K-otic

10 december, Heineken Music Hall, Amsterdam - koop hier je kaarten

Damn, dat is lang geleden! K-otic ontstond in 2001 uit het televisieprogramma Starmaker en scoorde hits als Damn I Think I Love You en I Surrender. Deze week staat de originele bezetting voor een eenmalig reunie-concert in de HMH, mogelijk gemaakt door een crowdfundingproject.

Meer informatie concerten K-otic

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo.