Bohemian Rhapsody van Queen staat dit jaar wederom op nummer één in de Top 2000. 
 

De top drie wordt  aangevuld met Hotel California van The Eagles en Stairway to Heaven van Led Zeppelin. 

Dit jaar konden mensen op vijf nummers meer stemmen dan voorgaande jaren. Daarmee is een recordaantal stemmen van ongeveer 6,5 miljoen uitgebracht, meldt NPO Radio 2 vrijdagavond. Vorig jaar waren dat er circa 4,5 miljoen.

Stemmers tot 35 jaar kozen dit jaar massaal voor Queen. Ook voor de groep 35 tot 55 jaar was de Britse band favoriet. In de categorie 55-plus ging de voorkeur naar Hotel California.

Vorig jaar stond Imagine van John Lennon op de eerste plaats. Queen stond met Bohemian Rhapsody op 2. The Eagles waren met Hotel California op nummer 3 terug te vinden. Ongeveer 8,1 miljoen mensen luisterden de 2015-editie van de Top 2000.  

Eerste Kerstdag

De Top 2000 begint op Eerste Kerstdag en is te horen tot en met 31 december.

Dit jaar zijn er voor het eerst vrouwelijke presentatoren te horen tijdens de jaarlijkse hitlijst. Evelien de Bruijn en Marisa Heutink, beiden afkomstig van het WNL-radioprogramma 't Wordt nu laat, zijn toegevoegd aan het presentatieteam.

Ook Ruud de Wild is dagelijks te horen tijdens de Top 2000. Onder anderen Gerard Ekdom, Rob Stenders, Gijs Staverman en Wouter van der Goes zijn wederom te horen op NPO Radio 2.