Voor het eerst in ruim tien jaar komen The Rolling Stones vrijdag met een nieuw studioalbum. Blue & Lonesome, met covers van bluesnummers, wordt goed ontvangen. 

De Volkskrant - vier sterren

"Blue & Lonesome is met grote voorsprong de leukste en ook beste Rolling Stones-plaat in vijfendertig jaar. Mick Jagger zingt eindelijk weer alsof er iets op het spel staat en speelt echt fabelachtig mondharmonica. (...) Alles klopt. De gortdroge klappen waarmee drummer Charlie Watts een shuffle-ritme aangeeft, het rauwe vervlochten gitaarspel van Keith Richards en Ron Wood, en Jagger die zingt  met een mengeling van verbetenheid en plezier in zijn stem."

Lees de volledige recensie

NRC - drie sterren

"The Rolling Stones onderscheiden zich van andere artiesten die op latere leeftijd een bluesalbum maakten (Gary Moore, Steven Tyler van Aerosmith, Cyndi Lauper) door hun diepe band met het bronmateriaal. De bijna achteloze vanzelfsprekendheid is meteen ook de zwakte van The Rolling Stones op deze plaat. Maar ze klinken authentieker dan ze in twintig jaar geklonken hebben. Het album is een monument voor hun oude blueshelden."

Lees de volledige recensie

Trouw - vier sterren

"Ze wilden laten horen dat blues nog altijd de blauwdruk vormt voor de huidige rockmuziek, en voor hun eigen carrière in het bijzonder. Want het begon voor de band een halve eeuw geleden allemaal met een gedeelde voorliefde voor bluesmuziek. (...) Het stel nummers is bovendien een goede mix van hard en zacht, rauw en subtiel."

Lees de volledige recensie

The Telegraph - vijf sterren

"Het is een stoere, gevoelige ontploffing van dichte, kundige bluesrock met Charlie Watts swingend op de beat, de scherpe akkoorden van Keith Richards en Mick Jagger jammerend op de mondharmonica als de laatste, eenzame overlever van een apocalyptische overstroming van de Mississippi Delta."

Lees de volledige recensie

USA Today - drie sterren (van de vier)

"In tegenstelling tot standaard coveralbums, die vaak spannender zijn in theorie dan in de zelfgenoegzame praktijk, zijn de liedjes op Blue & Lonesome een thuiskomst voor de Stones, die zich vastbijten in bluesgiganten als Muddy Waters, Willie Dixon en andere artiesten. (...) Gesterkt door hun enthousiasme klinkt dit album als een passieproject."

Lees de volledige recensie