André Hazes houdt niet van Nederlandse muziek. Op de nummers van zijn vader na luistert hij er nooit naar.

"Ik luister geen Nederlandse muziek. Van Nederlandstalig ben ik niet zo’n fan. Voor de carnavalshoek schaam ik me zelfs gewoon", vertelt Hazes, die zich sinds woensdag niet meer junior laat noemen, aan Radio 538. Er is echter een uitzondering: "Mijn vader beluister ik zeker."

Radio 538 vroeg de 22-jarige Hazes naar zijn mening over verschillende nummers en artiesten, waaronder de populaire Nederlandse groep Broederliefde. "Broederliefde is positief. Dat is leuk. Daar luisteren ook allemaal jonge kinderen naar. Dat is prima."

Positief

Deze positieve houding herkent Hazes in zichzelf. "Als het over een glas gaat is het altijd half leeg, dan bestel ik een nieuwe. Maar als het over het leven gaat is het half vol. Ik ben positief."

Met de muziek van rapper Boef heeft de volkszanger daarom minder. "Het is een beetje vrouwonvriendelijk allemaal. Nee het is niet echt een aardige jongen denk ik, niet mijn vriend."

André Hazes werd 25 oktober vader. De periode na de bevalling was zwaar voor de zanger. "Je moet na de bevalling zes weken wachten tot het vuurtje in de slaapkamer weer aan mag. Wil je mijn handen zien?", grapt hij in de video.