Rolling Stone heeft het album Lemonade van Beyoncé uitgeroepen tot het beste album van 2016. De zangeres snoerde met haar meesterwerk iedereen de mond, zo stelt het Amerikaanse muziekblad.

Op de tweede plaats is Blackstar van David Bowie geëindigd en op drie staat Chance the Rapper met Coloring Book. De top 10 wordt verder ingevuld door onder meer Frank Ocean (Blonde), Radiohead (A Moon Shaped Pool), Rolling Stones (Blue & Lonesome), Kanye West (The Life of Pablo) en Leonard Cohen (You Want It Darker).

Beyoncé bracht Lemonade in april zonder aankondiging uit met een grootste tv-special op de Amerikaanse zender HBO. Verschillende nummers zorgden ervoor dat haar huwelijk met Jay Z onder een vergrootglas kwam te liggen. Ze wekte de suggestie dat haar man niet altijd trouw was geweest.

Pijn

Volgens Rolling Stone is Lemonade een album 'vol pijn', dat vooral raakt na de recente Amerikaanse presidentsverkiezingen. "Beyoncé spreekt over hoe het voelt om bedrogen te worden door een liefde of een land en hoe het voelt om los te breken van alle leugens", schrijft het blad.

Met de ranglijsten heeft Rolling Stone traditiegetrouw de aftrap gegeven voor een heleboel eindejaarslijstjes.