Lucas Hamming zal het themanummer verzorgen voor Serious Request, de jaarlijkse inzamelingsactie van radiostation NPO 3FM en het Rode Kruis.

Het nummer heet Are You With Me, maakt het radiostation maandag bekend. Dit jaar staat het Glazen Huis in Breda. Het liedje is donderdag 1 december voor het eerst te horen.

Alle opbrengsten van het nummer gaan naar Serious Request. NPO 3FM zamelt geld in voor de wereldwijde bestrijding van longontstekingen bij jonge kinderen. ''Het is een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist'', aldus het Rode Kruis.

Domien Verschuuren en Frank van der Lende bewonen dit jaar het Glazen Huis. Het is de eerste keer dat er twee in plaats van drie dj's de uitdaging van Serious Request aangaan om een week lang niet te eten.

Serious Request is van 18 tot en met 24 december. Tijdens die week kunnen mensen een liedje aanvragen in ruil voor een donatie. 

Ivoorkust

NU.nl reisde met de radiozender en het Rode Kruis mee naar Ivoorkust waar longontsteking een groot probleem is. In onderstaande video spreken we met NPO 3FM-dj Wijnand Speelman en fotografe Sacha de Boer. 

Wijnand Speelman en Sacha de Boer in Ivoorkust voor Serious Request
Wijnand Speelman en Sacha de Boer in Ivoorkust voor Serious Request

Heerlen

Een jaar geleden was het Glazen Huis in het Limburgse Heerlen. De actie bracht toen ruim 8,4 miljoen euro op. Dat bedrag was aanzienlijk lager dan voorgaande jaren: in 2014 werd 12 miljoen euro opgehaald.

Met Serious Request vraagt de radiozender sinds 2004 samen met het Rode Kruis aandacht voor een zogenoemde stille ramp. Volgend jaar vindt de actie plaats vanuit Apeldoorn.