Zanger Nielson neemt plaats in de jury van de nieuwe talentenjacht The Band op FOX en het Vlaamse VTM. Hij is het enige jurylid afkomstig uit Nederland. 

Naast de singer-songwriter gaan ook Clouseau-zanger Kris Wauters, rapster Slongs Dievanongs en dans- en stagingcoach Min Hee Bervoets, bekend van So You Think You Can Dance, op zoek naar zangtalent voor een nieuwe Nederlandstalige boyband.

"Het is een kunst om Nederlandstalige muziek cool te laten klinken. Als we jongens vinden die dat kunnen, is de missie voor mij geslaagd", zegt Nielson over zijn tv-avontuur.

Tijdens de audities, die donderdag beginnen, let hij vooral op timing en ritme. Bovendien legt hij de lat hoog. "Ik ga echt op zoek naar jongens die van Nederlandstalige muziek houden en er een eigen twist aan willen geven."

Sexy als ik dans

Nielson brak zelf ook door dankzij een talentenjacht op tv. Hij deed in 2012 mee met De beste singer-songwriter van Nederland. Zijn single Sexy als ik dans werd ook in België een hit.

The Band wordt gepresenteerd door Jim Bakkum. Hij krijgt bijval van de Vlamingen Niels Destadsbader, die eerder K3 zoekt K3 presenteerde, en Laura Tesoro, die België dit jaar vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival. De show wordt in het voorjaar uitgezonden.