Elton John stond dinsdagavond in een volle Ziggo Dome in Amsterdam met zijn Wonderful Crazy Night Tour. Hoewel de zanger heel lang op het podium stond, vinden recensenten dat hij 'schreeuwerig' en 'zonder bezieling' op het podium stond.

AD - Twee sterren

"Zijn jasje glitterde als vanouds, alsof hij uit de kledingkast van Gerard Joling was getrokken, zijn zonnebril spiegelde fraai in de zoeklichten en hij veerde na elk songslot nog net zo vertrouwd triomfantelijk omhoog vanachter zijn piano. Toch was er gisteravond iets wat het weerzien met Elton John in de volle Ziggo Dome ongemakkelijk maakte. De pijn zat hem vooral in de uitvoering. In de gezwollen en geheel uit balans getrokken versies van zijn doorgaans zo prettig verteerbare pianopop. John koos bij vrijwel elke song voor de maximale overdrive, met een echoënde uitvoering van That's Why They Call it the Blues als één van de dieptepunten."

Lees de hele recensie

Het Parool - Twee sterren

"Het is zo'n avond waarop je jezelf erop betrapt al minuten achtereen op het toupetje van de zanger gefocust te zijn. Het videoscherm biedt er goed zicht op. Stukje vakwerk, hoor. Je moet echt goed kijken om te zien dat die blonde haardos nep is. Opgaan in een zo pietluttig detail is geen goed teken bij een concert. (...) Die heeft er zin in, was op grond van die lange setlist de verwachting. Maar tijdens de show is het echt zoeken naar enig teken van lol of bezieling bij die man daar in die malle ­operette-outfit (Versace, schatten we). "

Lees de hele recensie

De Volkskrant - Twee sterren

"Au, wat klinkt het meteen beroerd, als de band Funeral For A Friend/Love Lies Bleeding, het openingsstuk van Goodbye Yellow Brick Road inzet. De band speelt veel te hard en Elton John zelf overschreeuwt zich vanaf de eerste minuut. Oké, kan gebeuren. Dat heb je wel vaker in zo'n grote hal als de Ziggo Dome. Even geduld, dan krijgt de geluidsman alles vast wel in balans. (...) Wat gaat er hier in 's hemelsnaam mis? Het geluid is niet zo zeer slecht als wel spuuglelijk. Elton John zingt niet, hij blaft. Het is ronduit pijnlijk getuige te moeten zijn van het om zeep helpen van een Rocket Man (met een volkomen potsierlijk, veel te lang piano-intro) en het afraffelen van Tiny Dancer."

Lees de hele recensie