Kanye West heeft alle overige concerten van zijn Saint Pablo Tour geannuleerd. Zondagavond zegde de rapper zijn optreden in Inglewood (Californië) enkele uren voor aanvang af. 

Zaterdag kwam de rapper wel opdagen, maar toen brak hij voortijdig zijn show af na een tirade over Beyoncé.

Een vertegenwoordiger van de rapper heeft volgens Pitchfork bekendgemaakt dat geen van de concerten nog plaats zal vinden en dat mensen die een ticket gekocht hebben hun geld terugkrijgen.

TMZ meldt op basis van bronnen dat West te moe is om de tour voort te zetten. "Hij is uitgeput. Hij heeft de afgelopen tijd alleen maar gewerkt aan zijn modelijnen. Dat hij zo veel weg is van zijn familie breekt hem ook op." 

Er stonden nog 21 concerten in de Verenigde Staten gepland. 

West begon zijn Saint Pablo Tour in augustus.

Kanye West stopt abrupt met optreden na tirade
60
Kanye West stopt abrupt met optreden na tirade

Beyoncé

Tijdens zijn show van zaterdag in Sacramento liep de man van Kim Kardashian van het podium na een tirade over Beyoncé. ''Beyoncé, ik ben gekwetst'', zei de rapper vanaf zijn zwevende podium. "Ik heb gehoord dat jij hebt gezegd dat je niet wilde optreden bij de MTV Video Music Awards (in augustus, red.) tenzij je de prijs Video van het jaar won van mij en 'Hotline Bling' (Drake). Soms zijn we te veel met politiek bezig en vergeten we wie we zijn in onze pogingen te winnen'', vervolgde West.

Ook haalde de 39-jarige muzikant uit naar Jay Z, Taylor Swift, Drake, Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en Hillary Clinton. Daarna gooide hij zijn microfoon op de grond en liep van het podium.