Ali B is de grote kanshebber van de 100% NL Awards. Hij is genomineerd in de categorie Zanger van het Jaar en Hit van het Jaar. 

De publieksprijs voor Nederlandse popmuziek wordt uitgereikt in zeven categorieën: Zanger, Zangeres en Band van het Jaar, Album van het Jaar, Hit van het Jaar en Doorbraak van het Jaar. Tot en met 31 december kan er gestemd worden.

Anouk, Ilse DeLange, Julia Zahra, Leonie Meijer, Miss Montreal, O’G3NE, Sharon Doorson, Shary-An en Trijntje Oosterhuis zijn genomineerd voor Zangeres van het Jaar.

Zanger van het Jaar

Ali B gaat de strijd om Zanger van het Jaar te worden aan met André Hazes Jr., Diggy Dex, Dotan, Douwe Bob, Guus Meeuwis, Jan Smit, Kenny B, Marco Borsato, Mr. Probz, Nick & Simon en Nielson.

Voor de titel Band van het Jaar zijn onder anderen de 3JS, The Common Linnets en Chef'Special genomineerd. Maan, Stephanie Struijk en Sam Feldt maken onder anderen kans op de titel Doorbraak van het Jaar. Album van het Jaar kan gewonnen worden door onder anderen Jeroen van Koningsbrugge met Songs Of Life, Kensington met Controlen Golven van Diggy Dex.

Kus van Mij van Guus Meeuwis, One Last Drink van Miss Montreal en Shadow Wind van Dotan maken onder meer kans op de titel Hit van het Jaar.

100% NL Oeuvre Award

Nick & Simon ontvingen eerder dit jaar de 100% NL Oeuvre Award uit handen van Winston Gerschtanowitz. Het zangduo viert dit jaar hun 10-jarig jubileum.

De 100% NL Awards 2016 vinden dinsdag 7 februari 2017 plaats.