Rob de Nijs heeft zondag de NPO Radio 5 Oeuvre Award in ontvangst genomen tijdens een speciaal concert voor hem in Theater Amsterdam.

Over de 73-jarige zanger zegt de radiozender: "Rob de Nijs is al meer dan 50 jaar een vaste factor binnen de Nederlandse popmuziek. (..) Met meer dan 35 albums op zijn naam bewijst hij dat hij zich tot de meest succesvolle Nederlandse artiesten mag rekenen."

Tijdens de uitreiking in Amsterdam waren er optredens van Tony Neef, Nielson, Xander de Buisonjé, Frederique Spigt, Freek de Jonge, Stephanie Struijk, Ruth Jacott, Mathilde Santing en Henk Hofstede. De uitreiking wordt op maandag 21 november uitgezonden op NPO 1.

De Nijs werd in de jaren zestig bekend. Daarna scoorde hij hits met liedjes als Malle BabbeBanger HartJan Klaassen de Trompetter en Dag Zuster Ursula. In augustus werd bekend dat hij zou worden onderscheiden door de radiozender.

Oeuvre

NPO Radio 5 reikt de Oeuvre Awards sinds een aantal jaren uit aan artiesten die belangrijk zijn geweest voor de muziek in Nederland.

Eerder kregen Gerard Cox, Anita Meyer, Cliff Richard, Willeke Alberti, Liesbeth List, Lee Towers en Goerge Baker een beeldje.