Bennie Jolink geeft nog een laatste optreden

Bennie Jolink staat nog een keer op het podium en stopt daarna definitief. De gezondheid van de zanger gaat zo achteruit dat hij het zich niet meer kan veroorloven op te treden.

"Uit medische onderzoeken is nu gebleken dat ik nog maar een longcapaciteit van 45 procent heb. Let wel: niet ten opzichte van een gezonde knul, maar ten opzichte van een gemiddelde zeventigplusser", vertelt de 70-jarige Jolink aan De Telegraaf.

Op 18 december geeft hij samen met zijn band De Pensionado's zijn laatste optreden. De band presenteert dan hun debuutalbum Odi Profanum.

"Een show is niet alleen het moment dat je op het podium staat. Er komt veel meer bij kijken. De voorbereiding, de zenuwen, de stress er omheen. Dat maakt het juist zo zwaar. Met heel veel medicamenten zou het heus nog wel lukken mij klaar te stomen voor een optreden. Maar daarmee zou ik telkens weer wat meer van mijn longcapaciteit afbreken. En je moet je afvragen of je dat er voor over moet hebben. Nou, nee dus!", aldus Jolink.

Jolink is niet van plan helemaal te stoppen met muziek maken. "Ik blijf gewoon doorgaan met het componeren van nummers. Samen met Bennie Migchelbrink, met wie ik dat ook veel jaren bij Normaal deed."

Hoe zijn muzikale carrière er daarnaast uit zal zien weet hij nog niet. "Dat is toekomstmuziek in de meest letterlijke zin van het woord."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie