Strenge beveiliging bij heropening Bataclan jaar na aanslag

Het theater Bataclan, waar vorig jaar 89 mensen om het leven kwamen bij een terroristische aanslag, gaat zaterdag weer open. De Britse zanger Sting is de eerste artiest die een jaar later een concert geeft in de vanaf nu streng beveiligde concertzaal.

Voor de aanslag vorig jaar had de theaterzaal geen surveillancecamera's, nu hangen er veertien. De deuren kunnen automatisch worden gesloten en geopend bij een inbraakpoging. Metaaldetectorpoortjes vond het theatermanagement te ver gaan. 

Bataclan is ingrijpend gerenoveerd. "We kunnen niet toestaan ​​dat de Bataclan uitgroeit tot een mausoleum", zei mede-eigenaar Jules Frutos zaterdag tegen Europe 1.

Het concert van Sting begon om 21.00 uur. De Britse zanger heeft laten weten tijdens het concert de slachtoffers te willen gedenken en tegelijkertijd "het leven en de muziek te vieren". De opbrengst van de avond gaat naar verenigingen van slachtoffers van de aanslagen. 

Van de 1.500 zitplaatsen zijn er vijfhonderd vooral voor nabestaanden bestemd. De kaarten voor de overige plekken waren in een half uur tijd uitverkocht.

Aanslag

In het theater in Parijs kwamen vorig jaar 89 mensen om het leven. Tijdens een concert van Eagles of Death Metal drongen terroristen de zaal binnen en begonnen om zich heen te schieten. Van de vierhonderd gewonden liggen er nog steeds twintig in een ziekenhuis.

Ook op andere plekken in de stad richtten terroristen met Kalasjnikovs een bloedbad aan. In totaal kostten de aanslagen aan 130 slachtoffers het leven.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie