Kinderpopgroep K3 zingt op het nieuwe album Ushuaia over homoseksualiteit. Ze kregen hier veel kritiek op. "Het is heel jammer dat er mensen zijn die dit niet kunnen accepteren."

Dit zei K3 in een interview met RTL Boulevard. "Ik hoop dat er mensen zijn die zich erin zullen herkennen", liet Klaasje, een van de K3-leden weten. "En dat ze denken: Goed dat ze erover zingen."

"We proberen met dit nummer een boodschap te brengen: Het maakt niet uit hoe je bent, iedereen mag zijn wie hij is", stelt K3's Marthe. "We noemen het woord homoseksualiteit daar niet in", vulde Klaasje haar aan. "Het is niet dat we dat opleggen aan kinderen."

Normaal

Nicolette Kluijver zei in de uitzending van RTL Boulevard dat ze dit nummer een goede zaak vindt. "Ik vind het bizar dat ik dit item moet maken. Het is 2016, hoezo is het niet gewoon normaal?"

Ruben Nicolai was het hier niet mee eens. "K3 zingt voor 4 tot 6-jarigen toch? Die zijn helemaal niet met seks bezig", stelde hij. "Als daar een jongen in een jurk rondloopt vinden ze het allemaal prima. Volgens mij moet je dat helemaal niet benoemen."