Recensieoverzicht: Kensington vooral 'erg kalm' in de Ziggo Dome

Kensington heeft donderdagavond de eerste van de drie concerten in de Ziggo Dome gegeven. De recensenten zijn het over een ding eens: de band blijft het eerste uur vooral erg kalm.

NRC - 3 sterren

"De band mist geen noot hoor, en zanger Eloi Youssef is zeer goed bij stem. Maar Kensington blijft het eerste uur bijna timide op een kluitje in het midden van hun podium. Youssef zegt niks. Hij wandelt wel af en toe de punt van het podium op richting publiek, maar telkens net als het daar donker is. Bassist Jan Haker komt überhaupt nauwelijks van z’n plek. Het enthousiasme van gitarist Casper Starreveld is niet genoeg. Niks bravoure dus. En lang niet alle songs zijn zo sterk dat ze indruk maken zonder gezwollen presentatie."

Lees de volledige recensie

AD - geeft geen sterren

"De band bleef er tijdens het eerste deel van het drieluik ogenschijnlijk kalm onder. Stoïcijns werkte het viertal zich door z'n set met grote radiohits als Streets, Riddles en War. Aangevuld met een flinke bundel songs van het recente album Control, uiteraard momenteel op nummer 1 in ons land."

"Maar wie rondkeek in de uitpuilende zaal zag het middenveld daartussen in opperste extase naar z'n helden luisteren. En waarom ook niet? Voor een relatief jonge band bespeelt Kensington een grote zaal met een prettige mix van zelfvertrouwen en routine."

Lees de volledige recensie

Het Parool - geeft geen sterren

"In het eerste uur van de show worden in een hoog tempo vijftien nummers afgewerkt, terwijl er nog steeds amper iets wordt gezegd. De hits komen snel voorbij, zoals Riddles, Done With It en All For Nothing."

"Na het eerste uur breekt de show pas echt door, wanneer Youssef Sorry inzet, één van die persoonlijke nummers. De lichten gaan uit en de spot is alleen op hem gericht. En dan zingt hij: "Sorry for the road that I won't take. For the words that I won't say. For the love that I won't ­give." Het is mooi om te zien dat zo'n persoonlijk nummer als Sorry juist goed uit de verf komt, tussen de vooral bombastische nummers."

Lees de volledige recensie

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie