Kinderpopgroep K3 zingt op het nieuwe album Ushuaia over homoseksualiteit. Het is de eerste keer dat de groep zich laat horen over seksuele voorkeur. 

"Soms houden prinsesjes van prinsesjes. Hier bij ons mag iedereen zijn wie ze zijn!", zingen Hanne, Klaasje en Marthe in het nummer Prinsesje en Superman. De plaat is woensdag verschenen.

De groep is voorbereid op kritiek op hun uitlating over homoseksualiteit. "Natuurlijk verwachten we kritiek, maar dit zou anno 2016 de normaalste zaak van de wereld moeten zijn", zegt tekstschrijver Alain Vande Putte tegen de Belgische krant Nieuwsblad

Transseksualiteit

Ook transseksualiteit komt aan bod in het nummer. "Je niet volledig thuisvoelen in één van de twee geslachten. Een jongetje wil ronddartelen in een prinsessenjurk? Een meisje is verliefd op een meisje? Geen probleem."

De aanleiding van de tekst van Prinsesje en Superman was de aanslag op een homoclub in Orlando. "Daarnaast speelde ook de bezorgdheid over tendensen die weer opduiken, terwijl we toch 2016 zijn. Veel kinderen zullen de komende jaren hun geaardheid ontdekken, en er zijn ook steeds meer gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht. Wij zochten naar een K3-manier om dat aan te brengen."

Positief

Studio 100-baas Gert Verhulst was meteen positief over het idee. "Dit moeten we doen, zei Gert Verhulst meteen. Dit moet de normaalste zaak van de wereld zijn."

Ook hij gaat er vanuit dat er kritiek op de tekst komt. "Er zijn nog altijd mensen die homoseksualiteit verwerpelijk vinden, en in de VS sturen sommige ouders hun kinderen zelfs naar homokampen in de hoop dat ze daar genezen."