Donderdag is de eerste aflevering van een docu-serie over K-otic verschenen. De Nederlandse groep geeft na vijftien jaar een reünieconcert.

In de zes afleveringen tellende serie vertellen de leden van de groep onder meer hoe het hen in de laatste vijftien jaar is vergaan en waarom K-otic op een gegeven moment ophield te bestaan. 

Via een crowdfundingcampagne werd gepolst of er genoeg animo bestond voor een terugkeer, die bevestiging lijkt de groep te hebben gekregen toen in maart van dit jaar 25.000 euro werd verzameld.

"Mensen komen ervoor uit dat ze ons te gek vonden en vinden. Het is niet meer fout, maar juist stoer om K-otic leuk te vinden", beweert Sita Vermeulen (36) in gesprek met NU.nl.

K-otic werd gevormd door een aantal deelnemers van het talentenjachtprogramma Starmaker. De groep boekte successen met nummers als Damn, I think I love you en I was made to love You.

Op zaterdag 10 december zal K-otic in de Heineken Music Hall nog één keer de oude doos opentrekken. "Dat concert zal de cirkel rondmaken, omdat het daar voor ons in 2001 is begonnen", zegt Vermeulen.

Eerste aflevering 'K-otic, 15 jaar na Starmaker' (19 min.)
Eerste aflevering 'K-otic, 15 jaar na Starmaker' (19 min.)

Niet uitgeput

Bang dat de groep de lichamelijke inspanningen die zo'n concert vergt niet meer aankan is de zangeres niet: "We zijn nu weliswaar vijftien jaar verder, maar iedereen kan het fysiek nog aan. Tijdens de repetities zeggen we wel: 'Pfff,… daar gaan we weer.' Dat ging ons vroeger wel iets makkelijker af. Maar we hebben veel lol met elkaar en zijn door het dolle heen."

K-otic Damn (I Think I Love You)
K-otic Damn (I Think I Love You)