De Red Hot Chili Peppers gaven woensdagavond hun eerste van de twee concerten in het Ziggo Dome. De critici zijn gematigd enthousiast over het optreden van de rockband.  

Het Algemeen Dagblad: 3 sterren

"Het concert overtrof hun show van de laatste Pinkpop-editie niet. Daarvoor bleek het materiaal dat het viertal tussen hun greatest hits propte te weinig substantie te bevatten en zwabberde zanger Anthony Kiedis iets te veel met zijn vocalen. Het recente album The Getaway is prima bewijs van vitaliteit, maar eigenlijk houdt alleen Dark Necessities enigszins gelijke tred met rockfunkparels als Californication en By the Way. Sick Love en Go Robot haalden daarentegen de vaart uit de show."

Lees de volledige recensie

NRC: 3 sterren

“De hoog-energieke podiumact is gebleven en het is de vraag hoe lang de vijftigers Anthony Kiedis en Flea dat jongensachtige rondspringen nog vol kunnen houden. Aan het eind werd het feest; dat kun je aan de Red Hot Chili Peppers overlaten. Maar hun improvisaties klonken stroef en de funknummers houterig, als een band die zo’n optreden er professioneel uit rammelt terwijl er weinig meer van afhangt."

Lees de volledige recensie

Het Parool: 3 sterren

"Het meisje dat met Anthony Kiedis mocht meezingen tijdens de toegift Dreams of a Samurai werd niet geïntroduceerd, maar het leek er sterk op dat het de dochter van een van de groepleden was. Van Kiedis zelf? Dat meisje vergaf je graag dat ze verre van zuiver zong, maar dat ook de zanger van de Red Hot Chili Pepers daar na al die jaren nog moeite mee heeft, verbaasde ook dinsdag weer. Terwijl de drie Peppers om hem heen zich meester op hun instrument toonden, moest Kiedis hard werken om er vocaal wat van te maken. Maar een vermakelijke entertainer is hij wel nog altijd."

Lees de volledige recensie