Garth Brooks heeft dit jaar de belangrijkste prijs van Entertainer van het jaar gewonnen bij de Country Music Awards in Nashville. Taylor Swift mocht de prijs, die ze zelf meermaals won, uitreiken.

Andere prijswinnaars waren Thomas Rhett (Single van het jaar), Eric Church (Album van het jaar), Lori McKenna (Lied van het jaar), Carrie Underwood (Zangeres van het jaar) en Chris Stapleton (Zanger van het jaar). Chris Stapleton won ook de award voor Videoclip van het jaar. Verder hielden alle winnaars het bij één award.

Dolly Parton kreeg een speciale prijs voor haar hele oeuvre, de Willie Nelson Lifetime Achievement Award. Meerdere artiesten zongen een lied uit het oeuvre van de zangeres, wat Dolly behoorlijk ontroerde. "Dit is zo'n groot compliment", zei ze in tranen. "Ik wil al mijn fans en iedereen bedanken voor het laten uitkomen van mijn kleine meisjesdroom."

Beyoncé klom halverwege de show op het podium voor een onaangekondigd optreden. Ze zong haar countrylied Daddy Lessons, samen met de groep Dixie Chicks die het nummer regelmatig tijdens concerten hebben gezongen.