Paul Simon gaf maandagavond een optreden van zo'n tweeënhalf uur in de Ziggo Dome in Amsterdam naar aanleiding van zijn nieuwste album Stranger to stranger. Recensenten zijn lovend over de show.

Het Parool - vier sterren

Het optreden van Simon komt een beetje langzaam op gang, schrijft Het Parool, maar band en blazers spelen smetteloos en "Simon zingt nog steeds zo zacht en zuiver dat je soms argwanend richting de technicus loert of hij niet stiekem gewoon een cd'tje heeft opgezet".

De krant vindt het verder sympathiek van Simon dat hij het nummer Graceland ten gehore brengt, terwijl hij dat bij eerdere concerten in zijn tournee naliet.

Lees hier de volledige recensie


AD - vier sterren

Paul Simon speelde in de Ziggo Dome "een van de beste muzikale concerten van dit jaar", aldus het AD. De 75-jarige zanger liet eerder doorschemeren dat hij nadenkt over het einde van zijn muzikale carrière, maar de krant hoopt dat het nog lang niet zo ver is.

"Zo vergaarden die overbekende songs precies de kleine twist die nodig was ze weer even knisperend vers te laten klinken. En dat leverde een avond op die maar tot één wens kon leiden: laat Paul Simon alsjeblieft blijven optreden."

Lees hier de volledige recensie


NRC - geeft geen sterren

Ook van NRC hoeft "popgenie" Simon nog lang niet te stoppen met optreden. "Voor een 75-jarige toonde hij zich bewonderenswaardig energiek en er kon zelfs een dansje vanaf in Duncan, niet zijn grootste hit, maar hoe dan ook het zoveelste bewijs van zijn popgenie. Na tweeënhalf uur nam hij zijn welverdiende ovatie in ontvangst als een trots muzikant die nog jaren mee kan."

Lees hier de volledige recensie


De Volkskrant - drie sterren

De Volkskrant was iets minder lovend dan andere media. "Tien muzikanten op het podium was echt wat veel voor een man die op z'n best is wanneer zijn dunne maar fraaie en originele stem alle ruimte krijgt."

Het optreden had volgens de krant genoeg mooie momenten, maar werd "nooit meer dan een degelijk concert".

Lees hier de volledige recensie