Ruud de Wild neemt dit jaar als voorzitter plaats in de jury van de Edison Pop. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.

"Hoe vet om gevraagd te worden als voorzitter van de belangrijkste muziekprijzen van Nederland", reageert De Wild. "We gaan er met de hele jury alles aan doen om ervoor te zorgen dat de Edisons op een juiste en goede manier verdeeld gaan worden over de artiesten die het verschil hebben gemaakt in 2016."

Naast De Wild zitten 3FM-dj Annemieke Schollaardt, Dieuwertje Heuvelings van Spotify Nederland en Radio 538-dj Menno de Boer in de jury. Ook 3FM-muziekdirecteur Diederik van Zessen en muziekjournalisten Bart Wijlaars (De Telegraaf) en Saul van Stapele (NRC) zetelen in de jury.

Gashouder

De muziekprijzen worden uitgereikt op 13 februari in de Gashouder in Amsterdam. Net als vorig jaar zijn er prijzen te winnen voor Beste Pop, Rock, Hiphop, Dance, Alternative, Nieuwkomer, Volksmuziek, Videoclip, Album, Song en Oeuvre. Alle categorieën zijn juryprijzen die zich uitsluitend richten op artiesten van eigen bodem. De nominaties worden op een later moment bekendgemaakt.

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt sinds 1960 uitgereikt in de genres klassiek, jazz en pop.