De meidengroep O'G3NE gaat volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival. 

Dat meldt de AVROTROS zaterdag. Het is nog niet bekend welk nummer de drie zangeressen gaan zingen. Ze werken de komende maanden aan een nummer en de act, waarover in 2017 meer bekend wordt gemaakt. 

De geruchten dat de groep volgend jaar in Kiev Nederland zou vertegenwoordigen, gingen al een tijdje. De drie zussen deden bijna tien jaar geleden ook al mee aan het Junior Songfestival en wonnen in 2014 The Voice of Holland

O'G3NE moet op dinsdag 9 of op donderdag 11 mei optreden in een van de voorrondes van de wedstrijd. De finale is op zaterdag 13 mei.

Video: O'G3NE treedt op tijdens Junior Eurosongfestival

Og3ne op Junior Eurosongfestival
Og3ne op Junior Eurosongfestival

Trots

"De laatste jaren hebben wij met zeer ervaren artiesten gewerkt die hun sporen hebben verdiend. Dat heeft ervoor gezorgd dat we weer een belangrijke speler zijn tijdens dit festival", zegt AVROTROS-directeur Eric van Stade. "Deze lijn zetten wij voort met O'G3NE."

"Het is fantastisch dat wij tien jaar nadat wij hebben meegedaan aan het Junior Songfestival Nederland wederom mogen vertegenwoordigen", zo zeggen de zussen Lisa, Amy en Shelley Vol in reactie op de bekendmaking. 

"Wij zijn supertrots dat wij dit vertrouwen krijgen van AVROTROS en hebben enorm veel zin in dit avontuur. Na het Junior Songfestival en het winnen van The Voice of Holland is dit een nieuw hoogtepunt in onze carrière. Wij gaan alles geven om Nederland trots te maken."

Douwe Bob

Douwe Bob ging vorig jaar namens Nederland naar het festival in Stockholm. Hij werd elfde met het nummer Slow Down. De westrijd werd gewonnen door de Oekraïense zangeres Jamala.

Trijntje Oosterhuis haalde in 2015 de finale niet. Daarvoor haalden The Common Linnets en Anouk respectievelijk de tweede en de negende plaats.