De dj Lost Frequencies beschouwt zichzelf niet als de beste van de wereld. "Er zijn genoeg andere dj's die beter zijn."

"Ik ben meer een producent dan een dj", vertelt de Belg in gesprek met NU.nl. 

Lost Frequencies heet eigenlijk Felix De Laet. De 21-jarige Belg kwam in 2014 met Are You With Me op 1 binnen in de Britse hitlijst. Dat was de eerste keer ooit dat een Belgische muzikant op 1 stond in die hitlijst.

Mede door zijn recente successen treedt de dj regelmatig op in het buitenland. Het liefst doet hij een dj-set, waarbij de muzikant cd's en geluidsbestanden mixt tot een geheel. "Ik zou nog niet een hele coole liveset kunnen doen", zegt De Laet. "Om eerlijk te zijn: ik heb nog nooit een groot liveoptreden gedaan."

"Het staat wel op mijn wensenlijstje. Een liveshow met zangers, een orkest, ga zo maar door. Dat lijkt mij ontzettend vet. Ik ben op het moment uit te zoeken wat er allemaal mogelijk is."

Geen vakantie

Ondanks zijn vele reizen neemt De Laet niet een paar dagen extra vrij om van het land te genieten waarin hij optreedt. "Er zijn zoveel dingen te doen. Laatst was ik in Mexico; daar zat ik tien uur, maar ik heb helemaal niks van het land gezien. Het is echter niet zo dat ik van het reizen erg moe word. Ik vind het heel leuk om te doen en de mensen om mij heen zijn altijd lief voor mij."

"In november kan ik waarschijnlijk op vakantie. Ik kan niet heel lang weg zijn, aangezien er rond de kerst weer optredens gepland zijn."

Debuutalbum

De dj bracht recentelijk zijn debuutalbum Less is More uit. "De plaat bestaat uit mijn eigen nummers. Alles komt van mijn hand. Er staan amper remixes op, behalve een cover van de klassieker What Is Love van Haddaway uit 1993."

"Ik ben echt benieuwd hoe het publiek gaat reageren op mijn eigen geproduceerde liedjes. Gelukkig is in ieder geval de platenmaatschappij heel blij met het album", zegt hij lachend. 

Het album bevat verder een remake van de klassieker What Is Love van Haddaway uit 1993. Dat is ook direct de nieuwe single die Lost Frequencies volgende week uitbrengt. De cd ligt vanaf 21 oktober in de winkel.