De erfgenamen van de overleden zanger Prince hebben de verschijningsdatum aangekondigd van Prince4Eva. Dit album bevat veertig nummers, waaronder zijn grootste hits en nummers die nog niet eerder uitgebracht zijn.

Dat laat Rolling Stone vrijdag weten. De meeste aandacht gaat uit naar de eerste officiële release van Moonbeam Levels, een nummer dat Prince opnam in 1982 tijdens de 1999-sessies.

Het album komt op 22 november uit. Tevens werd vrijdag de luxe editie van Purple Rain aankondigd, die begin 2017 in de schappen ligt. Verwacht wordt dat er op het album onder meer live-uitvoeringen en nooit eerder uitgebrachte versies van de nummers te horen zijn.

Op de planning staan ook één of meerdere platen met niet eerder uitgebrachte nummers van de zanger. In een kluis in de studio van Prince zou duizenden uren aan muziek uit de afgelopen decennia liggen. Een deel daarvan heeft de muzikant nooit met de wereld gedeeld. Advocaten die voor de nalatenschap van de zanger werken, hebben de vraagprijs voor deze muziek op 35 miljoen dollar (bijna 32 miljoen euro) gezet.