Het nieuwe album Joanne van Lady Gaga is vanaf vrijdag te koop. Recensenten zijn enthousiast over de sobere stijl van het album. 

Het laatste studioalbum van de Amerikaanse artiest is Artpop uit 2013. Een jaar later kwam het jazzalbum Cheek to Cheek uit dat de zangeres maakte met Tony Bennett.

Joanne is haar vijfde studioalbum. Hieronder een overzicht van de recensies. 

USA Today - 3 sterren

"Joanne heeft nog wel sporen van de hitmachine die Lady Gaga in het verleden was, dat is al te horen in de eerste singles van het album Perfect Illusion en A-YO. Maar de rest van het album vertelt een ander verhaal, dat van een artiest die zich ontdoet van theater en wat overblijft is een collectie van nummers die worden gekleurd door country en western."

Lees hier de volledige recensie

The New York Times - geeft geen sterren

"Haar nieuwe album, het uitgeklede Joanne, is niet uitdagend of radicaal - het is logisch, een antwoord op haar verleden en ook op de mierzoete pop die haar omringt." De krant is weinig enthousiast over de muzikale samenwerkingen die Lady Gaga aangaat. Zo klinkt Florence Welch "niet zo brutaal als normaal" en is van de "betrouwbare funk" van Mark Ronson "weinig over". 

Lees hier de volledige recensie

The Guardian - 3 sterren

"Joanne is Gaga zonder de kijk-naar-mij-laag. Voor het eerst heeft ze een album gemaakt waarbij ze niet veel meer gebruikt dan de bronnen van voordat ze een ster was: een sterke, heldere stem en het-leven-zoals-zij-het-ziet-eerlijkheid."

Lees hier de volledige recensie

Telegraph - 4 sterren

"Op Joanne wil ze mensen laten horen dat ze kan zingen. En tjonge, dat kan ze. Maar die rauwe, harde, wisselende, bluesy Broadway-toon is zeker niet wat jonge mensen spannend vinden op een album. (...) Lady Gaga, zo bljikt, is een ouderwetse rock-'n-roll-showgirl."

Lees hier de volledige recensie