Noel Gallagher dacht dat film Trainspotting over treinspotters ging

Noel Gallagher sloeg in de jaren negentig een aanbod af om een nummer te maken voor Trainspotting omdat hij dacht dat de film over treinspotters ging. 

Dat onthulden Trainspotting-producent Andrew Macdonald en kostuumontwerper Rachel Fleming tijdens een vraaggesprek ter ere van het twintigjarig bestaan van de film uit 1996, schrijft The Telegraph.

Regisseur Danny Boyle wilde wat maar graag een nummer van Gallaghers toenmalige band, Oasis, op de soundtrack. "Danny komt uit de buurt van Manchester en hij hoopte heel erg dat Noel Gallagher een nummer wilde maken, maar er was een reden waarom hij dat niet deed", aldus Macdonald.

Drugs

Kostuumontwerper Fleming hoorde onlangs van Gallagher wat die reden was. "Ik kwam Noel laatst tegen en hij vertelde me dat hij best een nummer had willen maken, maar dat hij ervan overtuigd was dat de film over treinspotters zou gaan."

Uiteindelijk was muziek van Britse bands als Underworld, Blur en Pulp en de Amerikaanse muzikanten Iggy Pop en Lou Reed te horen op de soundtrack van Trainspotting. 

Vervolg

Een vervolg op de film, over een aantal vrienden in Edinburgh die zich voornamelijk bezighouden met bier drinken, uitgaan en drugs gebruiken, moet volgend jaar in de bioscopen verschijnen.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie