Roxeanne Hazes vindt Nederlandse muziekteksten gevoel beter overbrengen

Roxeanne Hazes is druk bezig met het afronden van haar debuutalbum, dat ze met platenlabel Top Notch maakt. De 23-jarige zangeres blijft op haar plaat Nederlandstalige liedjes zingen.

"Ik vind het heel belangrijk dat we onze eigen taal goed blijven begrijpen. Op die manier komt het toch iets beter binnen dan een lied in een andere taal", vertelt de dochter van wijlen volkszanger André Hazes in gesprek met NU.nl.

Hazes zegt dat de plaat minder volks en meer pop wordt. "Het wordt iets waar de Nederlandse luisteraar nog niet gewend aan is."

Hoewel de debuutplaat minder volks is dan een gemiddeld album van Hazes senior, blijft die wel "volks genoeg". "Ik vind het woord 'volks' ook heel breed. Mensen koppelen het te snel aan Frans Bauer, mijn vader en René Froger. Die term wordt verschillend geïnterpreteerd."

Voorjaar

Hazes hoopt haar debuutplaat in het voorjaar van 2017 uit te brengen. "We hadden het idee om de plaat dit najaar nog af te maken, maar kortgeleden kwamen we tot de conclusie dat het eigenlijk nog beter kan. Het gaat om mijn eerste solo-album, dus dan moet je het wel echt goed doen."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie