Bob Dylan veel meer beluisterd op Spotify sinds winnen Nobelprijs

Op Spotify is er veel meer naar Bob Dylan geluisterd sinds bekend werd dat hij de Nobelprijs voor de Literatuur heeft gewonnen.

De muziekstreamingdienst spreekt van een toename van 512 procent. Het meest geluisterde nummer is Like a Rolling Stone, dat 258 procent vaker gestreamd werd. Ongeveer 13,9 miljoen Spotify-gebruikers hebben muziek van Dylan in zijn of haar persoonlijke afspeellijst.

De zanger kreeg de Nobelprijs voor het "creëren van zijn poëtische expressies binnen de Amerikaanse muziekgeschiedenis".

Dylan werd 75 jaar geleden geboren als Robert Zimmermann in Duluth, in de Amerikaanse staat Minnesota. Hij heeft een zeer omvangrijk oeuvre opgebouwd, waarmee hij al op de middelbare school begon. Hij schreef ook voor veel andere artiesten en zijn nummers zijn door velen vertolkt.

Studie

Dylan studeerde kortstondig literatuur, maar hij trad liever op. In 1961 nam hij de artiestennaam Bob Dylan aan. Hij zou zichzelf hebben vernoemd naar de beroemde dichter Dylan Thomas.

De artiest wordt beschouwd als een van de grootste singer-songwriters van de de twintigste eeuw. In 2012 kreeg hij de Presidential Medal of Freedom toegekend door president Barack Obama.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie