De Backstreet Boys zijn niet blij met de keuze van presidentskandidaat Donald Trump om muziek van de boyband te draaien tijdens zijn campagnebijeenkomst in Florida.

De bandleden hoorden voor het eerst over het gebruik van hun muziek, toen bezoekers van het evenement op sociale media opmerkten dat hun nummer I Want It That Way meerdere keren werd gespeeld.

"We hebben geen toestemming gegeven en we willen niet geassocieerd worden met het kamp van Trump", verklaarden de zangers via hun woordvoerder tegenover de Daily Beast.

De Backstreet Boys zijn niet de eerste muzikanten die er bezwaar tegen maken dat hun muziek te horen is in de campagne van de Republikein. Queen-gitarist Brian May maakte duidelijk dat Trump geen toestemming had We Are The Champions te spelen tijdens zijn conventie.

Eerder dit jaar distantieerde Adele zich van de presidentskandidaat nadat hij Rolling In The Deep had laten spelen op een bijeenkomst. En The White Stripes schreven vorige week ervan te walgen dat hun Seven Nation Army is gebruikt in een video van Trump.