Oud-gitarist Europe brengt soloplaat uit

Kee Marcello, oud-gitarist van Europe, heeft een nieuwe soloplaat uitgebracht. De release komt in een periode waarin in Zweden uitgebreid wordt stilgestaan bij het dertigjarige jubileum van The Final Countdown, de wereldhit van Europe.

In een interview met Aftonbladet zegt Marcello, die eigenlijk Kjell Hilding Löfbom heet, dat zijn nieuwe album meer als Europe klinkt dan de band die nu nog steeds onder die naam optreedt. Daarin zitten overigens wel de andere leden van de formatie.

Marcello wilde voor het schrijven van de nummers op Scaling Up weer het gevoel hebben dat hij ook had toen hij liedjes schreef in de jaren zeventig en tachtig. "Ik schreef toen vrij intuïtief, en dat wilde ik nu weer doen. Maar ondanks dat klinkt de plaat toch zeer modern."

Beter verdienen

Volgens Marcello zijn de jaren tachtig weer helemaal terug. "Ik kan optreden wanneer en waar ik maar wil." Als muzikant heeft hij momenteel dan ook niet te klagen. "Het verdient veel beter dan in de jaren tachtig. Toen hadden we het ondanks ons succes best moeilijk."

Contact met de andere leden van Europe heeft Marcello niet meer. Dat heeft vooral te maken met ruzie over royalties. Ondanks dat speelt hij wel nog nummers van Europe. "De mensen willen die liedjes graag horen."

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie