Rondom de GelreDome in Arnhem stond zaterdagavond volgens de de VerkeersInformatieDienst ongeveer negen kilometer file door het concert van Justin Bieber.

De files ontstonden omdat veel ouders hun kinderen tegelijkertijd wilden ophalen van het concert.

Rondom de GelreDome waren de vorige jaren ook verkeersproblemen. Die zijn toen aangepakt, maar dat mocht zaterdagavond niet baten.

Sommige ouders stonden meer dan een uur stil. Sommigen mensen parkeerden hun auto in de berm, wat ook tot problemen leidde.

Ochtend

De eerste Justin Bieber-fans hadden zich zaterdag aan het eind van de ochtend al een plekje toegeëigend voor het grote podium in het Gelredome waar de zanger zaterdagavond optreedt. 

Nadat de hekken opengingen, werd het stadion bestormd door tieners. Op een filmpje van De Gelderlander is te zien dat dat voor gevaarlijke taferelen zorgde: enkele fans kwamen in hun haast ten val, waardoor ze onder de voet dreigden te worden gelopen.

Concertbezoekers waren niet eerder dan 11.00 uur welkom op het terrein van het Gelredome, waardoor het laatste stuk al rennend moest worden afgelegd voor degenen die vooraan wilden staan.

Concertorganisator Greenhouse Talent riep fans eerder deze week op om vooral niet met een slaapzak voor de hekken te gaan liggen. Desondanks waren er volgens De Gelderlander toch nog zo'n vijftig fans die de nacht in de buurt van het stadion doorbrachten.

De 22-jarige Bieber treedt zowel zaterdag als zondag op in Arnhem. De afgelopen dagen werd de zanger onder meer gezien op een golfbaan in Naarden en in een Amsterdamse supermarkt.

Video: duizenden fans wachten bij het Gelredome voor aanvang van het concert van Justin Bieber.

Fans wachten op Justin Bieber bij Gelredome
52
Fans wachten op Justin Bieber bij Gelredome