Het nieuwe album van The Rolling Stones verschijnt op 2 december. De plaat Blue & Lonesome is het eerste studioalbum sinds 2005.

Op het album staan meerdere bluescovers, waaronder liedjes van Howlin' Wolf en Jimmy Reed, schrijft de groep op hun website.

"We hebben geen tijd genomen om te oefenen of iets. We pakten gewoon een liedje dat paste bij de harmonica van Mick (Jagger, red.) of een gitaarriff. En dat werkte best goed: 'Dit is wat de Stones doen, we spelen blues'", aldus gitarist Ronnie Wood eerder dit jaar.

De groep kondigde ook aan met een verzamelset te komen, waarop alle muziek staat sinds hun start in de jaren zestig. In totaal staan er twaalf liedjes op Blue & Lonesome.

The Rolling Stones liet donderdag weten dat het album in drie dagen werd opgenomen in de Britse Grove Studios. Ook Eric Clapton, die toevallig aanwezig was in de studio voor opnames, droeg bij aan de plaat.

De band deelde donderdag al een voorproefje van het liedje Just Your Fool, een cover van Buddy Johnson and His Orchestra.

The Rolling Stones - Just Your Fool

The Rolling Stones – Just Your Fool
The Rolling Stones – Just Your Fool