Fans van Justin Bieber die vooraan willen staan bij zijn concert op zaterdag of zondag in het Gelredome, zijn pas vanaf zaterdagochtend welkom bij het Arnhemse stadion. 

Volgens een woordvoerder van concertorganisator Greenhouse Talent is het niet toegestaan op het terrein te overnachten. Het heeft dus geen zin voor fans om veel eerder met hun slaapzak voor de deur gaan liggen.

"We vragen de fans na 11.00 uur te komen vanwege de beperkte faciliteiten." De deuren van het complex gaan op beide dagen om 17.00 uur open en het programma begint rond 19.00 uur. Het concert van zaterdag is uitverkocht, maar voor zondag zijn nog enkele kaarten beschikbaar. De organisator verwacht zo'n 67.000 bezoekers.

Te laat

De laatste keer dat het Canadese popidool in Nederland was, ruim drie jaar geleden, stond hij ook in het Gelredome. Bieber kwam toen veel te laat, waardoor honderden minderjarigen hun laatste trein misten. Met speciaal ingezette bussen moesten de fans naar huis worden gebracht.

Het Gelredome liet toen weten daarvoor een rekening naar Bieber te sturen en kondigde aan dat als de popster weer eens wilde komen, er eerst een stevig gesprek aan vooraf zou gaan. Daarover wilde directeur Heràld van de Bunt nu niet veel zeggen, behalve dat er 'wat dingen van tevoren zijn geregeld'.

Eindtijd

De verwachte eindtijd van het concert is 23.00 uur, aldus Greenhouse Talent. "Tot nu toe is hij overal nog op tijd begonnen."

De 22-jarige Bieber staat woensdag en donderdag in een uitverkocht Sportpaleis in Antwerpen. De concerten zijn onderdeel van zijn Purpose World Tour. In België zijn fans wel met hun slaapzak naar de concertlocatie gekomen, meldt nieuwszender VTM. De deuren van het Sportpaleis openen woensdag om 17.00 uur.

Vorige week ging even het gerucht dat de zanger zijn tournee moest onderbreken omdat hij een getuigenverklaring zou moeten afleggen in de Verenigde Staten over een vermeende mishandeling. Greenhouse Talent heeft echter verklaard dat de fans er zeker van kunnen zijn dat de concerten doorgaan.