De twee optredens die Kanye West later deze week zou geven, zijn uitgesteld naar december. Concertpromotor Live Nation geeft "familiezorgen" op als reden.

West was zondagavond (lokale tijd) halverwege een optreden toen hij hoorde dat zijn vrouw Kim Kardashian in Parijs onder dreiging van wapens was overvallen. De rapper staakte het concert meteen.

Het echtpaar werd maandag herenigd in New York. Ook hun twee kinderen, North West van drie en de negen maanden oude Saint West, zouden bij hen zijn.

Kanye West breekt optreden in New York abrupt af

Hulpeloos

Een bron vertelde People maandag dat West de dag "een van de moeilijkste van zijn leven" noemt. De muzikant zou zich enorm hulpeloos voelen. "En dat is hij niet gewend. Dit is een persoon die altijd 'in control' is. Maar hij realiseert zich dat hij haar kwijt had kunnen raken en dat er niets was geweest dat hij had kunnen doen."

Volgens de ingewijde is 'Yeezy' al bezig met het uitbreiden van de beveiliging van de familie. Niet alleen Kardashian, maar ook de kinderen zouden beter beveiligd moeten worden. "Hij is hier enorm van geschrokken en beseft nu dat ze doelwitten zijn."