De zussen Lisa, Amy en Shelley Vol van de groep O’G3ne wisten na het winnen van The Voice twee jaar geleden "goed wat ze wilden". Vrijdag verschijnt het debuutalbum van de groep.

"We hebben er bewust voor gekozen om niet gelijk na The Voice met een album te komen, omdat we eerst goed onze naam wilden vestigen en mensen met ons kennis wilden laten maken", zegt Amy (20) tegen NU.nl.

Volgens de zussen brak er na het winnen van de talentenjacht een hele carrière voor ze open. Nu ze twee jaar verder zijn hebben ze het idee dat dat alleen maar groter is geworden. "Ik denk dat ons harde knokken, het harde werken, doorpakken en heel goed weten wat je wil daar aan bijdraagt", zegt Amy. "Je moet ook tegen tegenslagen kunnen."

De zussen, die in 2007 Nederland vertegenwoordigden op het Junior Eurovisie Songfestival, zeggen hiervoor ook steun bij elkaar te vinden. Volgens Lisa (22) laten de meiden zich door niemand vertellen wat ze moeten doen, maar kiezen ze voor hun eigen weg. "Het is jouw carrière namelijk. Als jouw carrière ophoudt, dan springt de ander weer als een vlo over op een andere artiest."

"Je moet je nooit iets aan laten praten wat je niet wil. Je moet je niet gek laten maken en genieten van de momenten waarop je succes hebt", besluiten de meiden.

Internationaal

Het nieuwe album van de groep is volledig Engelstalig. "We wilden het bij één doel en één sound houden. Het afwisselen van Nederlandstalige en Engelstalige liedjes werkt niet. Wat je uiteindelijk wil bereiken, moet je gelijk mee beginnen", aldus Lisa.

De leden hebben de ambitie om in de toekomst ook internationaal te gaan. Aan het album We Got This werkten zowel nationale- als internationale schrijvers mee. Deels bewust, zeggen ze. "We zijn ons nu nog vooral aan het focussen op Nederland, maar we horen gelukkig vaak dat onze sound 'internationaal waardig' is."

"Het maakt ons in principe niet uit wie de schrijver is van een liedje, we kiezen voor de beste liedjes", aldus Shelley (20).

Volwassen

Lisa, Amy en Shelley maakten in het verleden muziek voor kinderen. Na het winnen van The Voice is hun geluid volgens de meiden 'volwassen geworden'.  "Een nieuwe naam en nieuwe looks. Zodat we onszelf goed in Nederland kunnen neerzetten", legt Amy uit.

"Heel veel mensen vragen ons of we al zijn benaderd door het buitenland. Maar daar hebben we ons nog niet heel erg mee beziggehouden, omdat het gewoon non-stop druk is geweest in Nederland", zegt Lisa. "En het kost ook echt moeite om wat neer te zetten in het buitenland, want dat is niet makkelijk en daar moet je ook de tijd voor hebben", vult Shelley haar aan.

Het is de bedoeling dat het album van O’G3ne ook in België gaat verschijnen. "Maar dan maken we er vast een beginnetje mee en dan kijken we tijdens onze theatertour en in de maanden november en december of we iets meer tijd hebben om naar wat buurlanden uit te wijken."

Het nieuwe album We Got This van O’G3ne verschijnt vrijdag.