Publiek bepaalt groot deel theatershow Jeroen van der Boom

Jeroen van der Boom verwacht in de Nederlandse theaters veel inbreng van zijn publiek. Bezoekers mogen verzoeknummers indienen, vertelt de zanger woensdag in RTL Late Night.

"De show wordt aan de ene kant liedjes en hitjes, aan de andere kant komt het orgel terug. Het laatse deel van de show mogen mensen bepalen wat ik moet spelen", aldus van der Boom. "Dat deel is voor zeventig procent open voor het publiek. Zij gaan mij sms’en, ik krijg de songteksten achter me te zien. Dat maakt elke show anders."

Dat Van der Boom verzoeknummers voor zijn kiezen krijgt, is hij wel gewend van zijn werk op bruiloften en partijen. Dat hij deed hij acht jaar lang voordat hij beroemd werd. De zanger schat dat hij daar 'tachtig tot negentig procent' van alle bekende refreinen al eens heeft gespeeld. Toch verwacht hij niet dat alle theatershows vlekkeloos verlopen. "Het zal niet foutloos gaan, maar we gaan een poging doen met het publiek."

Tijdens de Dit ben ik-theatertour komen niet alleen liedjes langs. "We hebben een programma bedacht waarin we ook stemmetjes meenemen. Zo komen De Toppers langs, maar dan in de vorm van één persoon." De zanger trekt vanaf 17 januari door het land.

Lees meer over:
Tip de redactie