Nieuw album Douwe Bob wordt ruiger

De nieuwe plaat van Douwe Bob moet een stuk ruiger worden. "Ik heb wel zin in wat anders", vertelt de zanger aan NU.nl.

"Het wordt wat heavier, met meer rock", legt hij uit. "Ik ga lekker rocken op het podium." De 23-jarige Douwe Bob bracht in mei zijn derde album Fool Bar uit. Wanneer de nieuwe cd verschijnt en of de zanger weer naar het buitenland gaat om te werken aan nieuw materiaal, is nog niet duidelijk.

Dinsdag werd bekend dat Douwe Bob genomineerd is voor een MTV EMA voor Best Dutch Act. Hij neemt het op tegen onder anderen Ronnie Flex en Broederliefde. "Dit is heel speciaal voor mij", aldus de zanger. "MTV is echt een naam. Bij ons thuis stond vroeger altijd MTV aan. Niet alleen voor de muziek, maar ook voor series als Beavis and Butt-head."

Of hij een goede kans maakt op de prijs durft Douwe Bob niet te voorspellen. "Ik deed eerder mee aan een wedstrijd waarvan ik zei dat ik die wilde winnen, en toen werd ik elfde", verwijst hij lachend naar het Eurovisie Songfestival. "Dus tsja."

Niche

De zanger zegt het wel "heel tof" te vinden dat hij in hetzelfde rijtje staat als Ronnie Flex, Broederliefde, Sam Feldt en Julian Jordan. "Ik heb zelf nog steeds het idee dat mijn muziek in een niche zit, maar keer op keer blijft muziekliefhebbend Nederland het tegendeel bewijzen. Die kids van tegenwoordig rocken net zo hard op country en rock-'n-roll als op Drank & Drugs. Dat is een groot compliment."

De EMA's worden op 6 november uitgereikt in Ahoy in Rotterdam. Ter gelegenheid van het evenement houdt Douwe Bob drie dagen eerder een Fool Bar in Rotterdam, waarbij hij het publiek kennis laat maken met artiesten die hij zelf goed vindt.

Waar de zanger het momenteel druk mee heeft, is de opening van zijn eigen Fool Bar in Amsterdam, begin volgende week. "Ik kom zelf uit de horeca en miste het om mensen te bedienen en achter de bar te staan. Dat kan ik nu weer één of twee keer per week gaan doen."

De bar moet het gevoel van de jaren vijftig en zestig ademen en krijgt een jukebox. "Je kunt er terecht voor een burger, een steak en een vegahap en we serveren Amerikaanse bieren", aldus Douwe Bob. De Fool Bar gaat zeven dagen per week open, "van 's morgens vroeg tot ’s avonds laat".

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie