Douwe Bob, Ronnie Flex, Broederliefde, Sam Feldt en Julian Jordan maken dit jaar kans op de MTV EMA voor Best Dutch Act. 

Dat heeft de muziekzender dinsdag bekendgemaakt. Het is voor het eerst in vier jaar dat Kensingston geen kans maakt op de prijs. In 2013, 2014 en 2015 won de band de prijs. 

"Ik vind het wel speciaal, een MTV Award is toch niet iets wat vaak door mijn hoofd schiet als iets wat ik kan winnen. Het was überhaupt niet in me opgekomen dat ik hier deel vanuit kon maken", aldus Ronnie Flex in gesprek met NU.nl.

De leden van Broederliefde vinden het vooral "heel leuk" dat ze kans maken op de prijs. "MTV is waar we als kleine jongens al naar keken, van clips van grote artiesten. Dat je daar nu tussen mag staan als een van de beste Nederlandse acts, dat is geweldig. En het een erkenning dat je als groep behoort tot de top van Nederland."

"Het is totaal niet wat ik had verwacht, ik dacht dat ik kwam voor een interview en hoorde ineens dat ik genomineerd ben. Dat is een enorme stap voor mijn carrière. Ik ben altijd gewend geweest om in de dancescene te kijken en kom nu bij zo'n groot platform terecht, je maakt ineens onderdeel uit van iets veel groters dan alleen de EDM-scene", aldus dj Julian Jordan.

Samenwerkingen

Op zoek naar een samenwerking met een van de internationale artiesten die er rond lopen is Ronnie Flex niet. De rapper wil wel dolgraag met iedereen op de foto. "Dat is het eerste waar ik aan dacht toen ik genomineerd was: misschien kan ik dan met Justin Bieber op de foto. Dat is mijn doel: ik wil foto’s maken en een feestje bouwen. Altijd als ik mensen uit Amerika zie moeten mijn ogen eerst even acclimatiseren, dat ik moet wennen aan dat ze toch ook best wel klein zijn en gewone mensen."

De EMA's worden op 6 november uitgereikt tijdens een grootse show in de Rotterdamse Ahoy. De winnaar in de Best Dutch Act-categorie neemt de prijs al een paar dagen eerder in ontvangst tijdens het officiële openingsevent van de MTV Music Week op 2 november in Annabel Rotterdam.