Het nieuwe album van Passenger klinkt anders dan zijn fans van hem gewend zijn. Voor het eerst maakte singer-songwriter Mike Rosenberg een plaat samen met een begeleidingsband. 

"Een groot verschil", aldus de Britse zanger. Volgens Rosenberg is de plaat nu echt een groepsresultaat. "Van begin tot einde was de band erbij betrokken. Passenger hoeft dus niet altijd alleen maar uit mij te bestaan."

Young As The Morning Old As The Sea is de achtste plaat van Passenger en komt vrijdag uit. De cd werd opgenomen in Nieuw-Zeeland in de studio van Crowded House-voorman Neil Finn.

Net als bij zijn vorige platen All The Little Lights en Whispers werkte ook producent Chris Vallejo weer mee aan de plaat, tot grote vreugde van Rosenberg. "Hij is mijn beste vriend. Hij geeft mij het vertrouwen en beschermt mij. Bovendien is hij een echte perfectionist en weten we wat we aan elkaar hebben. Dat werkt heel lekker."

Uitdaging

Niet alleen in de studio staat Rosenberg niet meer alleen. Tijdens zijn huidige tournee, die op 26 oktober de Ziggo Dome aandoet, neemt hij ook zijn band mee. En dat is voor hem wel even wennen. "Het wordt een grote uitdaging. Ik ben gewend om altijd alles alleen te doen en ook spontaan liedjes in te zetten waar het publiek om vraagt. Dat gaat straks niet meer", zegt hij.

Toch is het voor het publiek ook leuk dat er eens iets gebeurt op het podium. "Ze kijken al vijf of zes jaar alleen naar mij. Nu kunnen ze eindelijk iets anders zien."