De Heineken Music Hall heet vanaf 1 januari 2017 AFAS Live. Het softwarebedrijf wordt de nieuwe sponsor van de concertlocatie.

Het bedrijf wil naast concerten en evemenenten, zoals komedie- en dansvoorstellingen, meer in gaan zetten op de zakelijke markt. De voorgevel van het pand krijgt binnenkort een nieuwe uitstraling en ook wordt een nieuwe huisstijl doorgevoerd.

Het is volgens het Financieele Dagblad onduidelijk voor welk bedrag AFAS Software zich heeft verbonden aan de hal. AFAS-directeur Bas van der Veldt noemt de naamswijziging "een vrij radicale verandering".

"Er zijn twee fouten gemaakt met de Heineken Music Hall. Die naam is te lang en te veel op muziek gericht. Terwijl er ook andere evenementen plaatsvinden, zoals straks shows van Freek Vonk en de uitreiking van de Televizier Ring. Bovendien bekt de afkorting HMH ook niet lekker en is de naam Heineken daarin verdwenen", aldus de directeur bij FD.

"Net als sport en theater is muziek pure emotie, mensen worden er door geraakt. (...) Met AFAS Live zien we ongelofelijk veel mogelijkheden om unieke en onvergetelijke ervaringen met onze relaties te delen", aldus Van der Veldt.

Heineken

Heineken was vijftien jaar lang sponsor van de bekende zaal in Amsterdam. Het biermerk blijft het vaste bier in de lounge. "De tijd is nu aangebroken om het stokje over te dragen aan de nieuwe naamgevende partner AFAS", aldus marketingdirecteur van Heineken Bram Westenbrink.

Jaarlijks komen zo'n 600.000 bezoekers af op de locatie in Amsterdam Zuidoost. In de zaal is ruimte voor 6.000 bezoekers. Veel internationale artiesten traden al op in de zaal die in 2001 werd opgericht door concertpromotor Mojo.

AFAS Software heeft ook al zijn naam verbonden aan het Circustheater in Scheveningen en het stadion van voetbalclub AZ.