De organisatie van Kidsco, een tienerfeest in Tilburg, heeft een streep door het evenement gezet nu de hoofdact rapper Boef is gearresteerd.

"In verband met de grote commotie en negatieve publiciteit rondom onze hoofdact zien wij ons verplicht al dan niet genoodzaakt om uit veiligheidsoverwegingen de gehele editie van 8 oktober te annuleren", staat in een verklaring op Facebook.

De organisatie zegt voor 'veilige en gezellige party's' te staan en dat niet te kunnen waarborgen met 'dit soort artiesten'.

Vanwege de geringe tijd gaat Kidsco geen andere act aantrekken. Tieners die al een kaartje hadden gekocht kunnen met het ticket naar de volgende editie in januari of hun geld terugkrijgen.

Confrontatie

Rapper Boef, bekend van hitjes als Lauw en Hosselen, werd maandagochtend opgepakt op verdenking van opruiing na een uitgelokte confrontatie zondagavond met de Tilburgse rapper Para Soma.

Agenten konden maar net voorkomen dat het treffen op een massale vechtpartij zou uitlopen. De rappers hadden elkaar via sociale media opgehitst. Meer dan honderd mensen gewapend met stokken en staven hadden zich al verzameld.

Uiteindelijk zouden volgens Omroep Brabant toch nog klappen tussen de twee zijn gevallen buiten het zicht van agenten. De politie onderzoekt of rapper Boef zich ook schuldig heeft gemaakt aan mishandeling.