Het Zuid-Afrikaanse rap-rave-trio Die Antwoord stopt in september volgend jaar. De groep wil daarvóór eerst nog een misdaadfilm uitbrengen. 

Die Antwoord heeft vrijdag de single Fat Faded Fuck Face uitgebracht en laat volgens muzieksite Exclaim weten nog een jaar samen muziek te willen maken.

De dancegroep bestaat uit DJ Hi-Tek en rappers Ninja en Yo-Landi. Aan het begin van hun carrière zeiden de muzikanten vijf albums te willen uitbrengen en daarna te zullen stoppen. Het vierde album komt dit jaar uit. 

"Die Antwoord sterft op die dag. Dan is het allemaal voorbij", zegt Ninja in een interview. "Het voelt mooi. Ik ben niet bang voor het einde. Ik ben een Ninja en ik ben niet bang voor de dood."

Film 

De muziekgroep krijgt volgend jaar een groot kunstproject in het Museum of Contemporary Modern Art Africa in Kaapstad. 

"We werken nog aan een film getiteld South African Ninja, daar werken we al eeuwen aan, letterlijk ongeveer tien jaar, en die zijn we nu aan het afronden", vertelt Ninja. Het wordt een fictieve film, geïnspireerd op de band. "Het is hard en rauw en alles lijkt op onze levens, maar het heeft een surrealistische connectie met de werkelijkheid."