Muziek opnemen in een eigen studio werkt niet voor Di-rect. De nieuwe EP van de Haagse band komt daarom nu uit een andere studio. "Hier konden wij weer lekker aan de andere kant van het glas zitten", vertelt Di-rect tegen NU.nl.

De EP Fired-Up, het jongste werk van Di-rect, is grotendeels geïnspireerd op James Brown en soulcovers uit het repertoire van de band. Di-rect nam de EP op in een studio in Amsterdam. Het vorige album 'Daydreams in a Blackout' (2014) werd nog in de eigen studio opgenomen. 

"Ik had toen meerdere petten op, ik zat ook achter de mengtafel", legt bassist Bas van Wageningen uit. "Dan sluipen er dingen in die je niet voorziet. Dat je je partijen afraffelt omdat je met andere dingen bezig bent bijvoorbeeld."

Coach

"We waren een soort voetbalteam zonder coach. Dat moet je niet willen, dat werkt niet." Via het broertje van Van Wageningen kwam Di-rect in contact met de studio in Amsterdam. "Hier konden wij lekker aan de andere kant van het glas zitten en een bandje zijn. Zo kon ik me ook veel meer focussen op mijn eigen baspartijen."

"Deze keer hebben we ervoor gekozen om in een korte tijd nieuw werk op een energieke manier op te nemen", vult gitarist Frans 'Spike' van Zoest aan. "Als we onze eigen coach zouden zijn, namen we te veel tijd en moest iedereen zijn vergrootglas over de ideeën halen."

"Ook na zestien jaar is het nog spannend wat de mensen ervan zeggen", zegt Spike. "Maar de reacties zijn tof, mensen zijn verrast."