Bruce Springsteen heeft een gevoel van 'onsterfelijkheid' als hij op het podium staat. The Boss probeert zelfs na vijftig jaar elke show vernieuwend te houden.

Dat vertelt hij in gesprek met Vanity Fair.

Een concert geeft de zanger een "bepaald gevoel van blijdschap". "Het gevaar is dat er elke keer weer een moment komt waarop je denkt 'Ik heb het eeuwige leven!'" Zodra Springsteen klaar is met het optreden ebt dit idee snel weer weg. "Als ik van het podium stap voel ik al gauw weer dat ook ik sterfelijk ben."

Springsteen is zich ervan bewust dat zijn werk niet eindeloos vol kan houden. Toch denkt de zanger niet aan stoppen. "Zolang ik geen tegenslagen met mijn gezond krijg, ben ik niet van plan een stap terug te doen.” Wel zorgt de zanger dat er altijd minimaal een dag tussen twee shows zit zodat hij voldoende rust krijgt. 

Born to Run

Op 27 september komt de biografie Born to Run van Springsteen uit. De 66-jarige muzikant heeft zeven jaar aan het boek gewerkt.

"Het is eigenlijk best grappig om over jezelf te schrijven. Maar ik heb mijn best gedaan om ervoor te zorgen dat de lezer een goed kijkje in mijn geheugen kan nemen", zei hij over het werk.