Nick van de Wall, beter bekend als dj Afrojack, is nu op een punt in zijn carrière dat hij niet te veel vooruit wil denken. "Ik heb een ding geleerd van de afgelopen jaren: doe wat je leuk vindt."

"Alleen op die manier ga je iets leuk vinden", vertelt de 28-jarige producent donderdag in gesprek met NU.nl. "Je moet niet nadenken over wat je over vijf jaar wil doen."

Van de Wall probeert het uit te leggen. "Het is heel belangrijk om dingen te doen die leuk zijn en geen dingen waarvan je denkt dat ze leuk kunnen zijn. Dat is een belangrijk verschil. Je moet er ook niet te veel over nadenken, want anders gaat het mis."

De Nederlandse dj is aangewezen als ambassadeur van de MTV Music Week, een week (2 tot en met 5 november) die in het teken staat van de MTV Europe Music Awards in Rotterdam. Naast Van de Wall zijn ook Monica Geuze en Kay Nambiar ambassadeurs. De Zuid-Hollandse stad ontvangt die week (inter)nationale artiesten.

Vrienden

De dj gaat zijn best doen om grote artiesten vast te leggen. "Ik ga al mijn vriendjes bellen. Nu heb ik een reden om ze naar Nederland te halen", vertelt Afrojack vol trots. "Het zijn artiesten van formaat. Meestal komen artiesten alleen als ze heel veel geld betaald krijgen, maar nu krijgen ze veel aandacht tijdens deze week."

Over de mogelijke artiesten wil Afrojack niet veel kwijt. "Natuurlijk komt Fais (met wie de dj een single heeft geproduceerd, red.), en ook gaat Monica een avondje draaien."