Frans Bauer (42) wil voor geen enkele politieke partij optreden. De volkszanger erkent dat hij veel invloed zou kunnen uitoefenen op zijn fans, maar wil dat iedereen zijn eigen keuzes maakt.

"Ik zou dat zelfs voor Rutte niet doen", zegt Bauer in gesprek met NU.nl.

"Voor mij zijn ze allemaal gelijk. Als Emile Roemer het me zou vragen, zou ik het ook niet doen. Als je bekend bent moet je mensen vrijlaten in hun keuze. Het is aan politici om te vertellen waar ze voor staan. Dan moet je niet een artiest naar voren schuiven om een bepaald gevoel naar boven te brengen"

Bauer vindt het belangrijker om oprecht door het leven te gaan en dit ook uit te stralen.

"Ik heb in eerste instantie een voorbeeldfunctie voor mijn kinderen. Ik probeer voor mezelf het gevoel te hebben dat ik mezelf in de spiegel kan aankijken en dat ik volgens de maatstaven die ik van thuis heb meegekregen een goed mens ben. Dat wil ik vasthouden naar mijn familie, maar ook naar mijn fans toe."

Bauer zegt dat hij wel een mening over politieke beslissingen en maatschappelijke vraagstukken heeft, maar die wil hij niet als zanger uitdragen. "Wie ben ik nou om een politicus openlijk te schofferen?"